Váš reklamní servis


Na tomto webu je téměř 4000 perokreseb. Pokud jste narazili na takovou, která by vás potěšila například na tričku, hrníčku, mikině..., stačí přejít na náš e-shop a vyplnit objednávku (velikost, barvu trička, adresu...). Do poznámky vložit odkaz na poptanou ilustraci která je na těchto stránkách a není zařazena na e-shopu. Cena bude stejná jako položka na e-shopu.


 Odkaz na e-shop je vendyshop.cz 




 

Pravoslavný chrám svatého Cyrila a Metoděje (Praha)

Perokresba © Miroslav Vomáčka

Boj v kostele sv. Cyrila a Metoděje se odehrál 18. června 1942 mezi příslušníky SS a gestapa a sedmi československými parašutisty z výsadků Anthropoid, Silver A, Out Distance, Bioscop a Tin. Byli mezi nimi Jan Kubiš a Josef Gabčík, kteří provedli atentát na Heydricha. Boj byl rozdělen na dvě části. Za prvé šlo o obranu empory a kůru kostela třemi parašutisty, jež trvala asi 2 hodiny, za druhé německé dobývání krypty bráněné čtyřmi parašutisty. Celý boj trval sedm hodin a stál život všechny parašutisty – šest jich spáchalo sebevraždu, jeden zemřel na následky utrpěných zranění. Němci, kteří do akce nasadili okolo 800 mužů, měli čtyři lehce zraněné.

Text: Wikipedie


Perokresbu jsem kreslil na připravované poštovní známky. Zpracoval jsem celou kompozici známky. To odevzdal Slavomírovi Primákovi. On odmazal ze známky mé jméno, mírně změnil grafiku a sám sebe prohlásil za autora poštovní známky. Nežádal jsem finanční honorář, jen pár poštovních známek. Na známce je podpis Primak 2022. Na aršíku mé jméno není. Známky jsou prezentovány cizím jménem. Vrchol drzosti je, že jsem od každé známky dostal jednu na slavnostní obálce, kde je v poli odesílatel napsáno:

Autor poštovních známek
Bc. Slavomir PRIMÁK, DiS., MBA
Opletalova 20/928
110 00Praha 1

 Je mi líto, že jsem investoval několik desítek hodin do perokreseb. Došlo ke krádeži a podvodu.

Každá doba má své Gabčíky a Čurdy.

Podpis:
Miroslav Vomáčka - autor

Foto: 
Návrh poštovní známky
Návrh poštovní známky
Návrh poštovní známky
Dopisnice
Dopisnice
Třída/značka: 

Náhodný výběr perokreseb, kreseb a ilustrací na tomto webu

Kravata - módní doplněk každého podnikatele
Kravata
frajer koník
frajer koník
Tomáš Garrigue Masaryk
Tomáš Garrig...
Rodina  - první republika, auto Popular
Rodina - pr...
Louis Amstrong
Louis Amstro...
První republika - znak
První republ...


Copyright © 1992 - 2023. All Rights Reserved.