Váš reklamní servis


Na tomto webu je téměř 4000 perokreseb. Pokud jste narazili na takovou, která by vás potěšila například na tričku, hrníčku, mikině..., stačí přejít na náš e-shop a vyplnit objednávku (velikost, barvu trička, adresu...). Do poznámky vložit odkaz na poptanou ilustraci která je na těchto stránkách a není zařazena na e-shopu. Cena bude stejná jako položka na e-shopu.


 Odkaz na e-shop je vendyshop.cz 




 

Svatomartinské víno a Martinská husa

Perokresba © Miroslav Vomáčka, A4, 9/2015


Svatomartinská vína jsou první vína nového ročníku. Jedná se o vína svěží a ovocitá, která sice zrála pouhých několik hodin, ale za tuto dobu už stačila získat svůj osobitý charakter. Vinaři doporučují, aby se mladá vína vypila do Velikonoc, do kdy si uchovávají svou příjemnou svěžest.

Aby mohlo nést víno značku Svatomartinské, musí být vyrobeno z hroznů odrůd Müller Thurgau, Veltlínské červené rané, Muškát moravský (bílá vína) nebo Modrý Portugal a Svatovavřinecké (růžová a červená vína) na území České republiky a projít hodnocením nezávislé komise.
Komise naslepo posuzuje standardním stobodovým systémem vlastnosti vína, jakými jsou vzhled (čirost a barva), vůně (intenzita, čistota, harmonie), chuť (intenzita, čistota, harmonie, perzistence) a celkový dojem z vína.

Tradičně se první Svatomartinská vína otevírají 11. listopadu v 11 hodin na mnoha slavnostních akcích po celém Česku. V posledních letech obliba Svatomartinských vín překročila hranice Česka a Svatomartinská vína tak měli možnost ochutnat také občané a návštěvníci Slovenska, ale třeba i vzdáleného Japonska. Také řada restaurací přijala obnovenou tradici Svatomartinského vína za svou a každoročně připravuje Svatomartinská menu. Stejně tak v obchodech a vinotékách se Svatomartinská vína poprvé objevují až 11. listopadu.

Zdroj textu: Wikipedie

 

Svatomartinská husa  Svatomartinské víno a Martinská husa Svatý Martin - Svatomartinské víno - Svatomartinská husa

 Svatomartinská husa a Svatomartinské víno Svatomartinské víno a husa

Foto: 
Svatomartinské víno a Martinská husa
Svatomartinské víno a Martinská husa

facebook

Náhodný výběr perokreseb, kreseb a ilustrací na tomto webu

Moravský Krumlov - zámek
Moravský Kru...
sranda...
Fokker DR. I 403/17
Fokker DR. I...
Pavel Bobek
Pavel Bobek
Rodina  - první republika, auto Popular
Rodina - pr...
Ivan Mládek
Ivan Mládek


Copyright © 1992 - 2023. All Rights Reserved.