Váš reklamní servis


Na tomto webu je téměř 4000 perokreseb. Pokud jste narazili na takovou, která by vás potěšila například na tričku, hrníčku, mikině..., stačí přejít na náš e-shop a vyplnit objednávku (velikost, barvu trička, adresu...). Do poznámky vložit odkaz na poptanou ilustraci která je na těchto stránkách a není zařazena na e-shopu. Cena bude stejná jako položka na e-shopu.


 Odkaz na e-shop je vendyshop.cz 




 

Letadlo Metoděje Vlacha

© Miroslav Vomáčka

Auroplán - jeden z krásných kousků odvážných aviatiků.

Perokresba A4, 1/2010

Aeroplán - pohled na kresbu Aeroplán - pohled na kresbu Poslední kontrola kresby ;)))) 

Letadlo Metoděje Vlacha
Metoděj Vlach má významné místo v dějinách českého letectví. Byl prvním Čechem, který postavil funkční letadlo vlastní konstrukce, z tuzemských materiálů a poháněné českým motorem.

Tento opomíjený průkopník českého letectví se narodil 6. července 1887 v Říkovicích u Přerova. V letech 1908 až 1922 pracoval u firmy Laurin & Klement v Mladé Boleslavi a v době před první světovou válkou se ve volném čase věnoval konstrukci a stavbě vlastních letadel. První tři jeho konstrukce nebyly úspěšné. Až čtvrtý jeho poslední letoun, dokončený v roce 1912, slavil úspěch. Byl to jednoplošník celodřevěné konstrukce, křídla a ocasní plochy byly potaženy plátnem, trup byl bez potahu. Řadový motor o výkonu 28 kW zapůjčila firma Laurin & Klement.

Třída/značka: 

facebook

Náhodný výběr perokreseb, kreseb a ilustrací na tomto webu

Deštné - Zák...
Josef Kemr
Josef Kemr
ČZ 250
ČZ 250
Jaroměřice nad Rokytnou - zámek
Jaroměřice n...
Roman
Ivan Lendl
Ivan Lendl


Copyright © 1992 - 2023. All Rights Reserved.